بررسی تکامل اولین اسپرسوساز دستی

به طور معمول، زمانی که در مورد تجهیزات اسپرسو صحبت می‌کنیم، ماشین‌هایی با سرگروه‌ها، عصاره‌ساز بخار و دیگ بخار داخلی را تصور می‌کنیم، چه نیمه‌اتوماتیک باشند و چه کاملاً اتوماتیک.

با این حال، در سال‌ های اخیر، شاهد بازگشت گزینه‌های ساده‌ تربوده‌ایم، ماشین‌ های اسپرسو دستی که از فشاری که کاربر با فشار دادن بر روی اهرم عصاره‌ گیری ایجاد می‌کند، برای استخراج قهوه استفاده میشوند.

اما با رشد این برن دها، چند سوال مطرح می‌شود: این دستگاه‌ ها چگونه کار می‌کنند؟ استخراج چگونه متفاوت است؟ و چگونه می‌توانید بهترین نتیجه را از ماشین اسپرسو دستی خود بگیرید؟

برای آگاهی بیشتر، با اعضای تیم آرم سول‌ کرفت و فلیِر اسپرسو گفتگو کردم. ادامه مطلب را بخوانید تا بفهمید آن‌ها چه به من گفتند.

شاید شما همچنین بخواهید مقاله ما در مورد اسپرسو سرد پرس شده را بخوانید.

اسپرسو چیست؟

قبل از اینکه به موضوع استخراج دستی بپردازیم، بهتر است که مرور کنیم اسپرسو را چگونه تعریف می‌کنیم. این نوشیدنی در ابتدای قرن بیستم در ایتالیا پدیدار شد و در 120 سال گذشته در اروپا و دیگر نقاط جهان محبوب باقی مانده است.

تعریف کلاسیک که به انجمن قهوه تخصصی آمریکا، که اکنون منحل شده، نسبت داده می‌شود به این صورت است:

“اسپرسو یک نوشیدنی 25-35 میلی‌لیتری (دو برابر برای اسپرسو دوتایی) است که از 7-9 گرم [قهوه] (14-18 گرم برای دوتایی) تهیه شده و از آن آب تمیز با دمای 90.5 درجه سانتی‌گراد تا 96.1 درجه سانتی‌گراد با فشار 9-10 اتمسفر عبور داده شده است، و درجه آسیاب قهوه به گونه‌ای است که زمان دم‌کشیدن 20-30 ثانیه باشد.

“در حین دم‌کشیدن، جریان اسپرسو به نظر می‌رسد که ویسکوزیته عسل گرم را دارد و نوشیدنی حاصل دارای کرما غلیظ و طلایی تیره خواهد بود. اسپرسو باید به‌طور خاص برای مصرف‌کننده مورد نظر تهیه و بلافاصله سرو شود.”

این تعریف سنتی هنوز هم نقطه مرجع بسیاری از بارستاها است. با این حال، با تکامل بخش قهوه در طول سال‌ها، این قوانین دیگر به‌طور مطلق بین حرفه‌ای‌های قهوه صدق نمی‌کند.

نظرسنجی‌ها در بین گروه‌های بارستا نشان داده است که بسیاری از آنها پارامترهای جدیدی را هنگام تهیه اسپرسو اتخاذ کرده‌اند (یا درباره قدیمی‌ها احساس انعطاف‌پذیری می‌کنند).

برای مثال، برخی دیگر از ارجاعات تک و دوتایی استفاده نمی‌کنند. در عوض، دوز معمولی قهوه آسیاب شده آنها بین 18 گرم و 20 گرم است. در همین حال، دیگران از ابزارهایی مانند پروفایل فشار و پیش‌دم‌کشیدن هنگام تهیه اسپرسو استفاده می‌کنند.

اندرو پرنیکانو، رئیس آموزش و جامعه در Flair Espresso است. او موافق است که اوضاع تغییر کرده است.

“دیگر دوست ندارم درباره تک‌ها، دوتایی‌ها و اونس‌ها صحبت کنم، زیرا بیشتر مردم فقط از نسبت‌ها استفاده می‌کنند,” او توضیح می‌دهد. “در نهایت، اگر نتوانید با فشارهای پذیرفته شده دم کنید، این اسپرسو نیست.”

با این وجود، حتی با این تغییرات، ویژگی‌های اسپرسو تغییر نکرده است.

زمانی که به درستی انجام شود، اسپرسو باید یک نوشیدنی پر بدن و متمرکز با کرما باشد. بدون در نظر گرفتن پروفایل برشته، حس دهانی باید مخملی باشد و طعم باید جسور و قوی باشد.

در نهایت، اسپرسو کامل نتیجه ترکیب قهوه با کیفیت و استخراج عالی است. دومی نتیجه تعادل خوب بین یک روش با کیفیت و استفاده از تجهیزات مناسب است.

دستگاه‌های اسپرسو برای دستیابی به این هدف طراحی شده‌اند، اما ابزارهای جدید این سناریو را تغییر داده‌اند. پس دستگاه‌های دستی کجا قرار می‌گیرند؟

اسپرسو چیست؟

قبل از اینکه به موضوع استخراج دستی بپردازیم، ارزش دارد که مرور کنیم اسپرسو را چگونه تعریف می‌کنیم. این نوشیدنی در ابتدای قرن بیستم در ایتالیا پدیدار شد و در 120 سال گذشته در اروپا و دیگر نقاط جهان محبوب باقی مانده است.

تعریف کلاسیک که به انجمن قهوه تخصصی آمریکا، که اکنون منحل شده، نسبت داده می‌شود به این صورت است:

“اسپرسو یک نوشیدنی 25-35 میلی‌لیتری (دو برابر برای اسپرسو دوتایی) است که از 7-9 گرم [قهوه] (14-18 گرم برای دوتایی) تهیه شده و از آن آب تمیز با دمای 90.5 درجه سانتی‌گراد تا 96.1 درجه سانتی‌گراد با فشار 9-10 اتمسفر عبور داده شده است، و درجه آسیاب قهوه به گونه‌ای است که زمان دم‌کشیدن 20-30 ثانیه باشد.

“در حین دم‌کشیدن، جریان اسپرسو به نظر می‌رسد که ویسکوزیته عسل گرم را دارد و نوشیدنی حاصل دارای کرما غلیظ و طلایی تیره خواهد بود. اسپرسو باید به‌طور خاص برای مصرف‌کننده مورد نظر تهیه و بلافاصله سرو شود.”

این تعریف سنتی هنوز هم نقطه مرجع بسیاری از بارستاها است. با این حال، با تکامل بخش قهوه در طول سال‌ها، این قوانین دیگر به‌طور مطلق بین حرفه‌ای‌های قهوه صدق نمی‌کند.

نظرسنجی‌ها در بین گروه‌های بارستا نشان داده است که بسیاری از آنها پارامترهای جدیدی را هنگام تهیه اسپرسو اتخاذ کرده‌اند (یا درباره قدیمی‌ها احساس انعطاف‌پذیری می‌کنند).

برای مثال، برخی دیگر از ارجاعات تک و دوتایی استفاده نمی‌کنند. در عوض، دوز معمولی قهوه آسیاب شده آنها بین 18 گرم و 20 گرم است. در همین حال، دیگران از ابزارهایی مانند پروفایل فشار و پیش‌دم‌کشیدن هنگام تهیه اسپرسو استفاده می‌کنند.

اندرو پرنیکانو، رئیس آموزش و جامعه در Flair Espresso است. او موافق است که اوضاع تغییر کرده است.

“دیگر دوست ندارم درباره تک‌ها، دوتایی‌ها و اونس‌ها صحبت کنم، زیرا بیشتر مردم فقط از نسبت‌ها استفاده می‌کنند,” او توضیح می‌دهد. “در نهایت، اگر نتوانید با فشارهای پذیرفته شده دم کنید، این اسپرسو نیست.”

با این وجود، حتی با این تغییرات، ویژگی‌های اسپرسو تغییر نکرده است.

زمانی که به درستی انجام شود، اسپرسو باید یک نوشیدنی پر بدن و متمرکز با کرما باشد. بدون در نظر گرفتن پروفایل برشته، حس دهانی باید مخملی باشد و طعم باید جسور و قوی باشد.

در نهایت، اسپرسو کامل نتیجه ترکیب قهوه با کیفیت و استخراج عالی است. دومی نتیجه تعادل خوب بین یک روش با کیفیت و استفاده از تجهیزات مناسب است.

دستگاه‌های اسپرسو برای دستیابی به این هدف طراحی شده‌اند، اما ابزارهای جدید این سناریو را تغییر داده‌اند. پس دستگاه‌های دستی کجا قرار می‌گیرند؟

بازار اولین اسپرسوساز دستی

وسیله‌های اسپرسو دستی مختلف در اواسط دهه ۲۰۱۰ شروع به ظهور کردند. در ابتدا، قیمت آن‌ها بین ۵۰ تا ۲۰۰ دلار آمریکا بود که ورودی مقرون‌به‌صرفه‌تری نسبت به بسیاری از مدل‌های دستگاه اسپرسو خانگی بارستا ارائه می‌دادند.

علاوه بر این، آن‌ها به برق نیازی نداشتند و همچنین به آب شهری وابسته نبودند.

پرسیلا پینه‌و، رئیس فروش بین‌المللی شرکت Aram Soulcraft، توضیح می‌دهد که انگیزه اصلی توسعه دستگاه قهوه‌ساز آن‌ها “ارائه قابلیت حمل دستگاه به هر جایی که می‌خواهید” بوده است.

با این حال، ترجیحات مشتری می‌تواند تعجب‌آور باشد.

پرسیلا می‌گوید: “ما تحقیقات بازار زیادی در این زمینه انجام داده‌ایم و فکر می‌کنم بیش از ۹۰٪ مشتریان ما از دستگاه‌های خود در خانه استفاده می‌کنند، بنابراین این دستگاه‌ها قطعاً برای قهوه‌سازهای خانگی هستند.”

جفرری والکات، رئیس بازاریابی Flair، به من می‌گوید که در ذهن او، دستگاه‌های دستی معمولاً نقطه ورود در دسترسی برای افراد علاقمند به تهیه اسپرسو در خانه هستند.

با این حال، هر دو آن‌ها تأکید می‌کنند که دستگاه‌های دستی برای مبتدیان کامل مناسب نیستند.

پرسیلا می‌گوید: “[دستگاه‌های ما] برای لذت همه در دسترس هستند، اما کسانی که واقعاً این تجربه را دوست خواهند داشت، کسانی هستند که می‌خواهند به عمق آن بروند.”

این به این دلیل است که آزمایش با اسپرسو و یادگیری نحوه تنظیم آن نیاز به کنجکاوی، صبر و پافشاری به یک اندازه دارد.

چگونه با اسپرسوساز دستی عصاره گیری کنیم؟

در حالی که ماشین‌های اسپرسو دستی از نظر ظاهری با ماشین‌های نیمه‌خودکار و خودکار کاملاً متفاوت هستند، در داخل، آنها به همان اصول تکیه می‌کنند: فشار بالا، آب داغ، نسبت دم‌آوری مناسب و آسیاب ریز.

با ماشین‌های اسپرسو دستی، انواع مختلفی از مکانیزم‌ها وجود دارد که می‌توانند برای استخراج قهوه استفاده شوند. در حالی که برخی نیاز دارند تا کاربر یک پیستون را فشار دهد تا آب را از طریق قهوه عبور دهد، دیگران از یک اهرم استفاده می‌کنند – چیزی که در صنعت قهوه جدید نیست.

پریسیلا توضیح می‌دهد که مردم از اهرم برای کشیدن شات‌های اسپرسو از اواخر قرن نوزدهم استفاده کرده‌اند. با تجهیزات اهرمی مستقیم، بارستاها به طور سنتی اهرم را به سمت پایین می‌کشیدند تا آب را از طریق قهوه عبور دهند.

ماشین‌های مدرن گاهی اوقات شامل تغییراتی در این طراحی کلاسیک هستند. به عنوان مثال، برخی از ماشین‌های اهرمی از یک پیستون فنری استفاده می‌کنند که به آن اجازه می‌دهد فشار را به آرامی در حین آزاد کردن اهرم کاهش دهد. این همچنین به کاربر این امکان را می‌دهد که در هنگام بازگشت به سمت بالا اهرم، نیرویی برای کنترل بیشتر استخراج اعمال کند.

استفاده از پیستون فنری می‌تواند بر طول پیش‌دمایی، مقدار آبی که از طریق قهوه عبور می‌کند و زمان کل استخراج تأثیر بگذارد.

سرانجام، در برخی موارد (مانند ماشین‌های آران) استخراج توسط چرخاندن یک دستگیره به صورت دستی برای عبور آب از طریق پک قهوه انجام می‌شود.

پریسیلا به من می‌گوید که فکر می‌کند استخراج دستی درک بیشتری از رابطه بین فشار و پروفایل نهایی فنجان ارائه می‌دهد.

“شما می‌توانید با دستان خود درک کنید که فشار چگونه کار می‌کند”، او می‌گوید. “شما متوجه می‌شوید که شما هستید که اسپرسو را درست می‌کنید، نه ماشین.”

او اضافه می‌کند که همه چیز به درک فشار و اینکه چگونه بر نتیجه تأثیر می‌گذارد مربوط می‌شود.

“وقتی از دستان خود برای کشیدن شات استفاده می‌کنید، فشار می‌تواند به گونه‌ای تغییر کند که چیزهای شگفت‌انگیزی را در اسپرسو برجسته کند.”

بهترین نتیجه با اولین اسپرسوساز دستی

برای شروع، به خاطر داشته باشید که نحوه کنترل مکانیزم فشار بر پیش‌ دم کردن تأثیر می‌گذارد. یک کاربر با تجربه می‌تواند این را با سایر متغیرها ترکیب کند تا کانال‌زنی را کاهش دهد و طعم را بهبود بخشد.

به همین ترتیب، به لطف کنترل مستقیم بر فشار، می‌توانید از چیزی به نام “پروفایل‌سازی فشار” در حین استخراج استفاده کنید: عمل تغییر فشار در طول شات.

آندرو توضیح می‌دهد که این به اپراتور اجازه می‌دهد تا بهتر مدیریت کند که شات خود به چه صورت استخراج می‌شود.

“شما بازخورد فوری درباره اسپرسوی خود و اینکه همه چیز چگونه زمان‌بندی می‌شود، دریافت می‌کنید” او می‌گوید. “شما می‌توانید اسپرسویی را به شیوه‌ای که دوست دارید، درست کنید.”

با این حال، در عین حال، به خاطر داشته باشید که استفاده از دستان خود برای کشیدن شات می‌تواند چالش‌برانگیز باشد، به‌ویژه زمانی که به ثبات مربوط می‌شود. به سادگی، تکرار حرکات فیزیکی دقیق هر بار که قهوه درست می‌کنیم، برای ما سخت‌تر است، در مقایسه با یک دستگاه اتوماتیک که با فشار یک دکمه کار می‌کند.

به طور کلی، دم‌آوری دستی اسپرسو نیاز به دقت بیشتری از سوی کاربر دارد و یادگیری نحوه کشیدن شات زمان بیشتری می‌برد. همچنین گرم کردن سیستم زمان بیشتری می‌برد، زیرا شما باید به طور دستی آب داغ بریزید.

“این یک سبک اسپرسو Slow Food است” پریسیلا می‌گوید. “هر قهوه‌ای منحصر به فرد خواهد بود. دشوار است که واقعاً با استفاده از یک دسته یا اهرم ثبات داشته باشید، اما این به شما اجازه می‌دهد که بیشتر با نتایج خود شگفت‌زده شوید.”

همان‌طور که با هر دستگاه یا هر روش دم‌آوری قهوه، مهم است که در یک آسیاب خوب سرمایه‌گذاری کنید تا هر شات را بکشید.

“شما نمی‌توانید بدون یک آسیاب خوب پیش بروید” پریسیلا اضافه می‌کند. “فکر کنید که در واقع از یک پورتافیلتر بدون پوشش استفاده می‌کنید و دقتی که آسیاب به شما می‌دهد، ضروری است.”

نگهداری را نیز در نظر داشته باشید، اما توجه داشته باشید که این واقعاً نسبتاً ساده است. دستگاه‌های قهوه‌ساز دستی معمولاً فقط چند قطعه ساده و سبک دارند، معمولاً آسان برای جداسازی و تمیز کردن هستند و نیازی به شستشوی معکوس ندارند.

“ما توصیه می‌کنیم که از صابون یا هر محصول تمیزکننده دیگری استفاده نکنید” جف می‌گوید. “فقط با آب آن را بشویید.”

سخن اخر مقاله اولین اسپرسوساز دستی

چه برای بهتر یا بدتر، دستگاه‌های قهوه‌ساز اسپرسو دستی به وضوح تجربه‌ای متفاوت برای تعداد فزاینده‌ای از علاقه‌مندان به قهوه در خانه ارائه می‌دهند.

در حالی که آن‌ها اندازه کامپکت خود را به همراه فرصتی برای بارستای خانگی به منظور تقویت مهارت‌هایشان از طریق تمرین به میز می‌آورند، همچنین چالشی منحصر به فرد نیز ارائه می‌دهند. دستیابی به ثبات در تهیه قهوه دشوارتر از یک دستگاه اتوماتیک است و اعمال فشار صحیح قطعاً آسان‌تر از گفته‌هاست.

با این حال، به طور کلی، روش دستی دم کردن قهوه در حال گسترش در صنعت قهوه است و به نظر می‌رسد دستگاه‌های اسپرسو دستی نیز از این قاعده مستثنی نیستند. اینکه آیا این وضعیت در هفته‌ها و ماه‌های آینده تغییر خواهد کرد یا خیر هنوز مشخص نیست.